woning BRZ

Locatie
Antwerpen
Type
woning
Subtype
nieuwbouw
Jaar
Oppervlakte
220 m2
Status
Opgeleverd
Thumbnail

concept

Het creƫeren van een uitgesproken eensgezinswoning in dit gebied dat gedomineerd wordt door pakhuizen en appartementsblokken vormde de grootste uitdaging van dit project. In de directe omgeving zijn geen nieuwe eensgezinswoningen te vinden alsook het opgemaakte BPA is volledig op maat van appartementsbouw geschoeid. Om een maximale buitenruimte te bekomen werd er gekozen om het gelijkvloers volledig op te trekken en zo het volledige perceel tot (deels overdekte) stadstuin te maken. De leefruimte wordt dus verplaatst naar de eerste verdieping. Op deze manier ontstaat er een moderne versie van de bel etage-woning. Dit concept werd doorgetrokken in het gevelontwerp waar de accentuering van de voordeur over twee verdiepingen wordt doorgetrokken. Vermits de oppervlakte per verdieping slechts 45m2 bedraagt, werd er gekozen om de verschillende plateaus maximaal open te laten. Zo werd de trap naar de voorgevel verplaatst waardoor deze een slechts een kleine invloed heeft op de flexibiliteit van de verschillende plateaus. De trap wordt zo een speels element naar buiten toe die achter de verschillende raamopeningen verschijnt en weer verdwijnt. Om het contact tussen de verschillende verdiepingen te bevorderen werd er met split-levels gewerkt. Deze ingreep geeft een groot gevoel van ruimtelijkheid.

foto's uitvoering